Parajos pulykamell káposztás burgonyasalátával

Parajos pulykamell káposztás burgonyasalátával

Hozzávalók:
4 szelet, egyenként 15-16 dkg-os pulykamellfilé, só, őrölt fekete bors, 15 dkg parajlevél, 2 dkg vaj, 2 dundi újhagyma vagy 1 vöröshagyma, 10 dkg finomliszt, 2 nagy tojás, 12-14 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a salátához:
50 dkg héjában főtt burgonya, fél fej (kb. 40 dkg) lila káposzta, 2 evőkanál olaj, 2 szép újhagyma vagy arasznyi póréhagyma, 1 mokkáskanál ételízesítő por, 4 evőkanál tárkonyos ecet
a díszítéshez:
citrom

1. A pulykamellet enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket kissé összevágjuk, és a vajon 3-4 percig pároljuk, ezalatt összeesik. (Ha fagyasztott leveles parajból készítjük, azt szobahőmérsékleten fölengedjük, kinyomkodjuk, úgy dobjuk a vajra.) A tűzről lehúzva enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított hagymával fűszerezzük.
A hússzeletekre halmozzuk, összehajtjuk, fogvájóval rögzítjük.
2. Aisztbe, a felvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatjuk, végül bő, közepesen forró olajban megsütjük, lecsöpögtetjük. Citrommal díszítjük és káposztás burgonyasalátát kínálunk hozzá.
3. Utóbbi úgy készül, hogy a főtt burgonyát karikákra vágjuk. A káposztát vékony csíkokra metéljük, majd az olajon, lefödve, kb. 10 percig pároljuk. Az újhagymát vékony karikákra szeljük. Az ételízesítőt 2 deci vízben tűzön kevergetve föloldjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd a burgonyát, a káposztát meg a hagymát beleforgatjuk, végül az ecettel ízesítjük.

Jó tanács
– Csirkemellfiléből, sertéskarajból vagy szűzpecsenyéből ugyanígy készíthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 688 kcal