Májas, gombás rakott pulyka

Májas, gombás rakott pulyka

Hozzávalók:
60 dkg pulykamell vagy pulykaérem (utóbbi pulykamedalion néven kapható, s kicsi, de szép combszeletek vannak benne), só, őrölt fekete bors, 20-20 dkg pulykamáj és csiperkegomba, 1 csokor petrezselyem, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa, fél kiskanál morzsolt kakukkfű, 15 dkg pulykasonka, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt
a tál kikenéséhez:
2 dkg vaj

1. A húsérméket kiverjük, esetleges inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kivajazott tűzálló tálba rakjuk, amekkorába pontosan belefér.
2. A májat a megtisztított gombával, a petrezselyemmel, a vöröshagymával és a fokhagymával ledaráljuk. Az egyik tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük.
3. Egyenletesen a húsra kenjük, a sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a lereszelt sajt kétharmadával meg 1 tojással összedolgozzuk, a rakottasra kenjük.
4. Közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 35 percig sütjük.
5. Ekkor a többi sajtot rászórjuk, és még 10 percig sütjük. Pirított burgonyával adjuk asztalra.

Jó tanács
– Csirkemellfiléből csirkemájjal ugyanígy készíthetjük.
– Aki alacsony szénhidráttartalmú étredet tart, burgonya helyett friss salátával vagy savanyúsággal egye.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 746 kcal • fehérje: 68,6 gramm • zsír: 44,4 gramm • szénhidrát: 17,9 gramm • rost: 1,7 gramm • koleszterin: 545 milligramm