Hot cassis koktél – készítette Galambos Péter bármixer

Hot cassis koktél – készítette Galambos Péter bármixer

Hozzávalók:
0,3 dl gin, 0,1 dl frissen facsart citromlé, 0,1 dl Cassis szirup, 0,2 dl áfonyalé, 2 csilipaprika karika
a tetejére: citromhéj, friss csilipaprika
1. A koktélos poharakat jól behűtjük. Minden hozzávalót – beleértve a törőfával összezúzott csilipaprika karikát is – pontosan kimérve beleöntünk a shakerbe, és határozottan összerázzuk.
2. Duplán szűrjük, mielőtt a pohárba kerülne. A tetejére citromhéj illóolaját permetezzük, és csilipaprikával díszítjük. Utóbbira vigyázzunk, ne lógjon túlságosan az italba, mert akkor túl csípőssé válhat. Jég nélkül szolgáljuk föl.
Jó tanács
– Minden olyan eszközt, ami a paprikához ért, azonnal tisztítsunk le, beleértve a vágódeszkát is!

1 főre
Elkészítési idő: 10 perc