Hozzávalók:
jégkocka, 0,4 dl gin, 0,15 dl ibolyalikőr, 0,1 dl martini rosato, 0,1 dl mézvíz, 1 bárkanálnyi rózsavíz, 0,15 dl frissen facsart citromlé
a díszítéshez: színes tavaszi virágok, esetleg rózsa
1. Ennek a koktélnak a készítéséhez olyan Y poharat válasszunk, aminek az alja külön van, ebbe szórjuk díszítésképpen a színes virágszirmokat.
2. A sékerbe jégkockát szórunk, majd minden hozzávalót – kivéve a rózsavizet – pontosan kimérve hozzáöntünk. Erőteljesen összerázzuk. A sékerből teaszűrőn át szűrjük a koktélos pohárba, amit a virágszirmokkal díszített talpazatra ültetünk. A tetejére rózsavizet „úsztatunk” és 1-2 ehető virágszirommal díszítjük.
1 főre
Elkészítési idő: 10 perc