Hozzávalók:
10 dkg mini mozzarella sajt (mozzarella golyó), 3 kemény de érett paradicsom vagy 10 mini paradicsom, jó maréknyi rukkola saláta, 8-10 levél lollo verde vagy lollo rosso saláta, néhány levél fodros saláta, 1 érett avokádó, 1 evőkanálnyi bazsalikomlevél, só, frissen őrölt borskeverék, egy kisebb citrom felének a leve, 4 evőkanál szűz olívaolaj
1. A sajtot lecsöpögtetjük, a golyókat félbevágjuk, egy tálba szórjuk. A paradicsomot kockákra aprítjuk, a sajtra szórjuk. Hozzáadjuk a rukkolát, a falatnyi darabokra tépett salátákat.
2. Az avokádót félbevágjuk, közben magját kiemeljük. Húsát a héjából egyben kikanalazzuk, kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk, a durvára aprított bazsalikomlevéllel meghintjük.
3. Megsózzuk, megborsozzuk, a citrom kifacsart levével és az olívaolajjal összeforgatjuk.
4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 318 kcal