Zuberry koktél

Zuberry koktél
Hozzávalók:
kis darab kígyóuborka, jégkocka, 0,35 dl Zubrowka (vodka), 0,25 dl vörösáfonyalé, 0,1 dl cukorszirup
a díszítéshez: kis darab kígyóuborka, friss fekete áfonya

1. Ennek a koktélnak a készítéséhez olyan Y poharat válasszunk, aminek az alja külön van, ebbe rakunk díszítésképpen néhány karika uborkát és pár szem áfonyát.
2. A sékerbe 2 uborkakarikát rakunk és muddlerrel (töröfával) kicsit összetörjük. Jégkockát szórunk rá, hozzáöntjük a vodkát, az áfonyalevet és a cukorszirupot. Erőteljesen összerázzuk.
3. A sékerből teaszűrőn át szűrjük a koktélos pohárba, amit az uborkakarikákkal és áfonyával díszített talpazatra ültetünk. A tetejét áfonya „spízzel”, azaz hurkapálcikára feltűzött áfonyaszemekkel díszítjük.

Jó tudni!

A koktélkészítés alapjaként árult cukorszirupnak igencsak megkérik az árát, pedig olcsón elkészíthetjük magunk is házilag. Egy adag vizet egy tiszta kislábasba öntünk, majd ahogy melegszik, ugyanannyi cukrot adunk hozzá, mint amennyi a víz súlya volt. Egy tiszta (ne a pörkölthöz használatos) fakanállal kevergetve fölforraljuk, és 2-3 percig főzzük, ezalatt a cukor teljesen elolvad benne. Hűlni hagyjuk, és egy műanyag üvegbe töltve a hűtőszekrényben tárolhatjuk.

1 főre
Elkészítési idő: 10 perc