Nyeles, szezámos rántott csirkeszárny

Nyeles, szezámos rántott csirkeszárny
Hozzávalók:
16 húsos csirkeszárny, 2-3 gerezd fokhagyma, tej, só
a bundázáshoz:
5 evőkanál finomliszt, 3 tojás, 3 evőkanál szezámmag, 5 evőkanál zsemlemorzsa a sütéshez:
bő olaj

1. A csirkeszárnyak felső húsos harmadát (a szárnyas testéhez legközelebb fekvő részt) levágjuk – a szárny többi részét leves főzéséhez használhatjuk el. A csirkeszárny vékonyabbik végén egy éles kiskéssel fellazítjuk a húst a csonton, majd a szemben lévő vastagabb csont végére gombócszerűen kifordítjuk, lehúzzuk a húst. Így lesz nyeles, olyasmi forma, mint egy buzogány.
2. Az így előkészített szárnyakat, miután bőrüket is lehúztuk, pépesre elkapart fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Letakarva néhány órára hűtőszekrénybe rakjuk. 3. Ezután lecsöpögtetjük, a lisztbe, a fölvert tojásba és a szeámmaggal összeforgatott zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.
4. Bő, közepesen forró olajban kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjk – ne feledjük, a csirke bőrének is meg kell sülnie, ami ezúttal belülre került. (Aki nem szereti a bőrét, az elején távolítsa el.) Jól lecsöpögtetjük.
5. Nagyon finom kiegészítője, ha csípős ketchupot vagy paradicsomszószt kínálunk hozzá, amibe falatonként lehet mártogatni a rántott szárnyakat.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 864 kcal • fehérje: 47,6 gramm • zsír: 57,5 gramm • szénhidrát: 38,8 gramm • rost: 2,5 gramm • koleszterin: 333 milligramm