Főtt, füstölt pulykacomb tormamártással

Főtt, füstölt pulykacomb tormamártással

Hozzávalók:
6 dkg vaj, 2 evőkanál finomliszt, 4 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 3 evőkanál csemege ecetes torma, 1 csapott kiskanál só, 1 evőkanál kristálycukor, fél citrom leve, 60 dkg kicsontozott, főtt, füstölt pulyka felsőcomb

1. A vajat fölolvasztjuk és a lisztet vigyázva, nehogy megpiruljon, 1 perc alatt megfuttatjuk benne. A tejet és a tejszínt ráöntjük, habverővel szorgalmasan kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
2. Ezután a tormát belekeverjük, és a sóval, a cukorral meg a citrom levével kellemesen pikánsra ízesítjük.
3. A húst rostjaira merőlegesen fölszeleteljük, megmelegítjük, a tormamártással leöntve, puha kenyér kíséretében tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag (kenyér nélkül): 653 kcal