Alma pongyolában

Alma pongyolában
Hozzávalók:
1 tojás, 5 evőkanál finomliszt, csipetnyi só, 1,5 dl tej, 4 közepes nagyságú alma
a sütéshez:
kb. 1 dl olaj
a tálaláshoz:
fahéjas porcukor

1. A tojást a liszttel, a sóval és a tejjel simára keverjük.
2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat kifúrjuk, a gyümölcsöt mindkét végét vékonyan levágva, 4-4 kisujjnyi vastag karikára vágjuk.
3. A sűrű tésztába forgatjuk, bő (ujjnyi) forró olajban oldalanként kb. 1,5 percig sütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
4. Melegen, fahéjas porcukorral behintve tálaljuk, de kínálhatjuk csokoládé- vagy vaníliaöntettel is.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 236 kcal