Boszorkánypecsenye

Boszorkánypecsenye

Hozzávalók:
80 dkg pulykafelsőcomb-filé, 2 vöröshagyma, 3-4 evőkanál olaj, 1 kiskanál só vagy ételízesítő por, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 babérlevél, 30 dkg csiperkegomba, 4 közepes ecetes uborka, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1-1 dl tejföl és főzőtejszín, 1-1 kiskanál mustár és 6%-os tárkonyos ételecet, 1 kiskanál friss vagy feleannyi szárított tárkonylevél

1. A pulykacombot a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és egy lábasban a megforrósított olajon 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, közepes tűzön kevergetve fehéredésig sütjük.
2. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. 1 deci vizet öntünk rá, és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt vajpuhára pároljuk.
3. Ezalatt a gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk, az uborkát vékony csíkokra metéljük. Együtt a puha pulykához keverjük, fedő nélkül 5 percig pároljuk.
4. Közben a lisztet a tejföllel, a tejszínnel meg 2 deci vízzel simára keverjük, és az előzőekre öntjük. A mustárral meg az ecettel – kerülhet bele pár csepp citromlé is – kellemesen pikánsra ízesítjük, végül a fölaprított tárkonyt beleszórjuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

Jó tanács
– Sertés- vagy marhacombot is készíthetünk ugyanígy, de ezeknek több idő kell ahhoz hogy megpuhuljanak.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 626 kcal • fehérje: 48,4 gramm • zsír: 43,7 gramm • szénhidrát: 9,6 gramm • rost: 2,5 gramm • koleszterin: 127 milligramm