Tenger gyümölcsei spagetti


Hozzávalók:
80 dkg-1 kg fagyasztott vagy konzerv tenger gyümölcsei keverék (rákot, kagylót, polipot tartalmaz vegyesen) – természetesen a friss lenne a legjobb, de ahhoz itthon nem könnyű hozzájutni, 2 nagy gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál olaj (lehet sütéshez való olívaolaj is), só, őrölt fekete bors vagy borskeverék, 1 kis csokor petrezselyem, néhány bazsalikomlevél, fél citrom leve, maréknyi magozott zöld és fekete olajbogyó vegyesen, 40 dkg spagetti
a díszítéshez:
1 paradicsom, 1 citrom

1. A tenger gyümölcseit 2 percre forrásban lévő vízbe szórjuk, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
2. A fokhagymát megtisztítjuk, pépesre zúzzuk. A vajat és az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a fokhagymát kevergetve megfuttatjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal fűszerezzük. A citrom levét ráfacsarjuk, a tenger gyümölcseit és az olajbogyót hozzáadjuk, jól összerázzuk.
3. A spagettit enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, – az olaszok ressre, úgymond al dente főzik, amikor az egészen közepe roppanós, de nekünk nem kötelező így készíteni -, azután leszűrjük, lecsöpögtetjük. A tenger gyümölcsei raguval összeforgatva tálaljuk. Paradicsommal és citromcikkekkel díszítjük.

Jó tanács
– Ha sikerül friss tenger gyümölcseit beszerezni, abból elég 20-25 %-kal kevesebbet vásárolni, hisz nem enged annyi levet, mint a fagyasztott.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 810 kcal