Panko morzsában rántott csirkemáj

Panko morzsában rántott csirkemáj
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj szív nélkül, kb. fél evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors,1 csapott kiskanál majoránna, kb. 10 dkg finomliszt, 3 tojás, 15-20 dkg panko morzsa
a sütéshez: bő olaj

1. Minden májat félbevágunk és közben eltávolítjuk róla a hártyát és inat is.
2. Egy tálcára rakjuk, a sóval, a borssal, a finomra morzsolt majoránnával összekeverjük. A lisztet rászórjuk és összeforgatjuk úgy, hogy a májat mindenhol bevonja.
3. A májat, miután a felesleges lisztet leráztuk róla, a felvert tojásba majd a panko morzsába forgatjuk. Utóbbit egy kicsit rá is nyomkodjuk.
4. Egy nagy serpenyőben kb. ujjnyi magasan bő olajat forrósítunk, a májat belerakjuk és többször megforgatva 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 442 kcal