Avokádós kukoricasaláta távol-keletiesen

Avokádós kukoricasaláta távol-keletiesen
Hozzávalók:
2 kisebb, közepesen érett avokádó, 1 doboz (töltőtömeg 310 gramm) Bonduelle Gold Chili (csilis kukorica) vagy 1 doboz (265 gramm) Bonduelle Créatif salsa (kukorica, bab, paprika keveréke), 2 paradicsom, 2 evőkanál zöldcitromlé (lime lé), 1 evőkanál méz, 1 evőkanál finomra vágott korianderzöld, 1 kisebb piros csilipaprika, só

1. Az avokádót lapjában kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból egy evőkanállal kiemeljük. Kukoricányi kockákra vágjuk, egy tálba szórjuk. A konzervkukoricát levével együtt ráöntjük. A paradicsomokat meghámozzuk – ehhez ha kell, le is forrázzuk – majd az avokádóhoz hasonló kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk.
2. A zöldcitrom levét a mézzel, a korianderzölddel és a nagyon finomra aprított csilipaprikával kikeverjük, az előkészített hozzávalókra öntjük, összeforgatjuk. Enyhén megsózzuk és keverhetünk bele vékonyan fölkarikázott olajbogyót is.

Jó tanács
– Kerülhet bele néhány szem magozott felezett olajbogyó vagy kis kockákra vágott lilahagyma is.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 231 kcal