Natúr pontyfilé zöldségnyárssal

Natúr pontyfilé zöldségnyárssal
Hozzávalók:
60 dkg pontyfilé, só, frissen őrölt fekete bors vagy borskeverék
a hal sütéséhez:
4-5 evőkanál olaj (zsír is lehet)
a zöldségnyárshoz:
1-1 zsenge cukkini és padlizsán, 2 piros húsú kápia paprika, 4-6 közepes fej csiperkegomba, 2 kisebb vöröshagyma, 4 evőkanál olaj (zsír is lehet), só, frissen őrölt fekete bors vagy borskeverék

1. A pontyfilét, miután bőrét lehúztuk, 4 egyforma szeletre vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, sütésig félretesszük.
2. A zöldségeket megmossuk, a cukkinit és a padlizsánt, miután végeiket lecsaptuk, kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. A kápiát kicsumázzuk, az előzőekhez hasonló nagyságú négyzetekre vágjuk. A gombát próbáljuk meg a többi zöldséghez hasonló nagyságú kisujjnyi karikákra vágni, ahogyan a vöröshagymát is. Utóbbit 3-4 perc alatt elősütjük. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk.
3. Az előkészített zöldségeket váltakozva 8 kisebb bambusznyársra felhúzzuk és a hagyma visszamaradó olajában, közepes lángon kb. 10 percig sütjük, közben minden oldalára átfordítjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
4. A ponty sütéséhez való olajat egy akkora serpenyőben forrósítjuk meg, amekkorában a szeletek pont elférnek. Belerakjuk a halat és közepes tűzön sütjük 8-10 percig, jó félidőben átfordítjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 425 kcal