Karamellás zabcsemege

Karamellás zabcsemege
Hozzávalók:
1 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor, 6 dl tej, 8 evőkanál kristálycukor, 10 evőkanál zabpehely, 2 evőkanál mazsola
a tetejére:
porcukor

1. A pudingport 1 deci tejben simára keverjük, 3 evőkanál cukorral ízesítjük.
2. A többi cukrot egy kisebb lábasban világosbarnára karamellizáljuk. A maradék 5 deci tejjel fölöntjük és amikor a karamell fölolvadt benne, a tejes pudingport beleöntjük. Folyamatosan keverve 2-3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik.
3. A tűzről lehúzva a zabpelyhet és a mazsolát belekeverjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd üvegpoharakba kanalazzuk és hűtőszekrénybe tesszük.
4. Tálaláskor a tetejére porcukrot szitálunk.

Jó tanács
– Még finomabb, ha natúr helyett készen kapható karamellás zabpehellyel készítjük.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés
Egy adag: 445 kcal