Sajttal töltött körte

Sajttal töltött körte
Hozzávalók:
5 dkg trappsita sajt, 5 dkg füstölt sajt, egy-egy késhegynyi őrölt fekete bors és reszelt szerecsendió, 2 közepes nagyságú körte (30-35 dkg)

1. A sajtot 1 centis kockákra vágjuk, egy tálban a borssal és a szerecsendióval összeforgatjuk.
2. A körtéket megmossuk, megtörölgetjük, lapjában kettévágjuk, magházát kivájjuk. Egy karalábévájóval úgy furjuk ki a húsát, hogy a körtének kb. félcenti vastag fala maradjon.
3. A kivájt körtebelsőt a sajttal összekeverjük, a körték üregébe töltjük. Tepsibe rakjuk.
4. Előmelegített sütőben vagy grillsütőben, nagy lánggal kb. 6 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, mert frissen finom!

2 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 242 kcal ● fehérje: 14,9 gramm ● zsír: 12,1 gramm ● szénhidrát: 18,8 gramm ● rost: 3,9 gramm ● koleszterin: 54 milligramm

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a You Tube-on is megtekinthető.