Extrán paradicsomos húsos spagetti


Hozzávalók:
1 nagyobbacska vöröshagyma, fél-fél kiskanál szárított kakukkfű, rozmaring és origano, 15 dkg olívaolajban eltett aszalt paradicsom, 2-3 evőkanál magozott fekete olajbogyó (ez el is maradhat), 4 evőkanál olaj az aszalt paradicsomról, 50 dkg sovány darált sertéscomb vagy pulykafelsőcomb filé, 5 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré), só, őrölt fekete bors, 1 csapott evőkanál kristálycukor, 25 dkg friss paradicsom, 25-30 dkg spagetti, 5-8 dkg reszelt sajt
a tetejére:
12-15 dkg reszelt sajt

1. Egy fazékban enyhén sózott vizet forralunk. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk, ahogyan a friss zöldfűszereket is, ha azzal dolgozunk. Az aszalt paradicsomot lecsöpögtetjük, nagyobb darabokra vágjuk, az olajbogyót elnegyedeljük.
2. Lábasban vagy magas peremű nagy serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, a hagymát közepes lángon megfuttatjuk rajta. A hússal további 6-8 percig nagy lángon pirítjuk, közben gyakorta megkeverjük a zöldfűszereket beleszórjuk. Akkor jó, amikor a hús mindenhol kifehéredik. A paradicsompürével további 1-2 percig pirítjuk, majd annyi – kb.2,5 deci – vizet öntünk rá, hogy jó szaftos legyen. Megsózzuk (kb. 1 csapott kiskanálnyi kell), megborsozzuk, a cukorral ízesítjük, 10 percig pároljuk, közben ha kell, levét pótoljuk. Amikor a tészta főzővize forr, a paradicsomokat beledobjuk, fél perc múlva szűrőlapáttal kiemeljük, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Amikor a húsos ragu kész, a tüzet elzárjuk alatta, és a kétféle paradicsomot valamint az olajbogyót is belekeverjük.
3. Közben amint a víz újra forr, a spagettit belerakjuk, előírás szerint megfőzzük, majd leszűrjük. Jól lecsöpögtetve összekeverjük a paradicsomos, húsos raguval, közben reszelt sajttal gazdagítjuk.
4. Reszelt sajttal behintve tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 735 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.