Duplán paradicsomos húsos spagetti

Duplán paradicsomos húsos spagetti
Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma, 2-3 evőkanál olaj, 40 dkg sovány darált sertéscomb vagy pulykafelsőcomb filé, 4 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré), só, őrölt fekete bors, fél-fél kiskanál szárított kakukkfű és rozmaring, 1 kiskanál kristálycukor, 25 dkg paradicsom, 25 dkg spagetti
a tetejére:
10 dkg reszelt sajt

1. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. Egy lábasban az olajat kissé megforrósítjuk, a hagymát közepes lángon megfuttatjuk rajta. A hússal további 6-8 percig nagy lángon pirítjuk, közben gyakorta megkeverjük. Akkor jó, amikor a hús mindenhol kifehéredik.
2. A paradicsompürével ízesítjük, majd annyi – kb.1,5 deci – vizet öntünk rá, hogy sűrű mártás legyen belőle. Megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel és a rozmaringgal fűszerezzük, a cukorral ízesítjük. Lefödve 10-15 percig pároljuk, közben ha kell, levét pótoljuk.
3. Egy fazékban enyhén sózott vizet forralunk. A paradicsomokat beledobjuk, fél perc múlva szűrőlapáttal kiemeljük, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Amint a víz újra forr, a spagettit belerakjuk, előírás szerint kifőzzük, majd leszűrjük. Jól lecsöpögtetve összekeverjük a paradicsomos, húsos raguval.
4. Végül a friss paradicsomot is hozzáadjuk, és reszelt sajttal behintve tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 542 kcal

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.