Mini palacsinta lisztérzékenyeknek

Mini palacsinta lisztérzékenyeknek
Hozzávalók:
6-6,5 dl tej (egy része víz is lehet), 2 evőkanál kristálycukor vagy barna cukor, 2 dkg friss vagy 1 csomag (70 gramm) szárított élesztő, 2 csésze (5 dl) kölesliszt (35 dkg), 2 csésze (5 dl) barnarizsliszt (35 dkg), 1 csomag sütőpor, fél kiskanál só, 2 tojás
a sütéshez:
olaj vagy vaj
a tetejére:
porcukor

1. A tej felét meglangyosítjuk. A cukrot beleszórjuk, kevergetve föloldjuk, majd hozzáadjuk az élesztőt is. Meleg helyen 10-15 percre félretesszük, hogy az élesztő fölfuthasson benne.
2. A kétféle lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojásokat ráütjük, a tejes élesztőt ráöntjük, simára keverjük, közben a maradék tejet is hozzáadjuk. Letakarjuk, meleg helyen kb. fél órán át kelesztjük.
3. Egy lehetőleg teflon bevonatú serpenyőben. 1 kiskanálnyi olajat vagy vajat olvasztunk, egy kisebb merőkanálnyi tésztát ráöntünk. Nem egészen 1 centi vastagságú, majdnem kistányérnyi kerek lappá elsimítjuk. Közepes lángon 2-3 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is kb. 2 percig sütjük. Fontos, hogy ne hirtelen süssük, mert a tésztája vastag, át kell sülnie.
4. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Melegen, porcukorral behintve tálaljuk.

6 főre
Elkészítési idő: 50 perc + kelesztés
Egy adag: 560 kcal