Fekete-erdei meggytorta II.

Fekete-erdei meggytorta II.
Hozzávalók
a kakaós piskótához:
8 tojás, 20 dkg kristálycukor, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál víz, 16 dkg finomliszt, 4 dkg keserű kakaópor
a meggyes krémhez:
35 dkg meggybefőtt (cukrozatlan vagy csak enyhén cukrozott), 2 dl a meggybefőtt levéből, 10 dkg kristálycukor, 4 dkg étkezési keményítő
a kétféle tejszínes krémhez:
2 dkg zselatinpor, 1,5 dl víz, 8 dl habtejszín, 6-8 evőkanál kristálycukor, 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
a díszítéshez:
2 dl habtejszín, meggybefőtt, csokoládéforgács

1. A piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd egyesével hozzáverjük a tojássárgáját, azután az olajat és a vizet. A lisztet a kakaóporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. A masszát négyfelé vesszük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, egynegyednyi tésztát kb. 25 centi átmérőjű kerek lappá elsimítunk rajta. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 14 perc alatt megsütjük. A másik három tésztalapot ugyanígy sütjük meg. Megvárjuk amíg kihűlnek, azután a tortakarikát ráillesztjük és ennek mentén körbevágjuk a tésztakorongokat, hogy tényleg szép kerekek legyenek.
3. A tejszínes krémekhez a zselatint egy kisebb lábasba szórjuk, a vizet ráöntjük, 10-15 percre félretesszük, hogy a zselatin megduzzadhasson, föloldódjon benne.
4. Közben a meggyes krémhez a meggybefőttet lecsöpögtetjük. Levéből 2 decinyit egy kisebb lábasba öntünk, a cukorral édesítjük, a keményítőt beleszórjuk és kevergetve 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. Nagyon sűrű lesz, de nem kell tőle megijedni, így jó! A meggybefőttet belekeverjük. Egy cső nélküli habzsákba kanalazzuk. Három tortalapot kell megtöltenünk úgy, hogy háromféle krém kerüljön rájuk eltérő sorrendben, hogy amikor felvágjuk a tortát, sakktáblaszerűen mutasson a metszete. Tehát hagyjunk helyet a tejszínes és a csokis krémnek, így nyomjunk a meggykrémből 2-2 kerek csíkot mindegyik tésztára. A habzsákot kimossuk.
4. Az áztatott zselatint addig melegítjük, míg áttetszővé nem válik, föl nem oldódik teljesen. Kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőzre téve fölolvasztjuk. A már csak langyos zselatint a cukros tejszínhabba csorgatjuk. Felét cső nélküli habzsákba kanalazzuk és 2-2 kerek csíkot nyomunk belőle a tésztára, de továbbra is figyeljünk, hogy ne ugyanoda kerüljenek. Például 2 lapnál kezdjünk vele kívül, a harmadiknál pedig egy körívvel beljebb. Az olvasztott csokoládét a maradék tejszínhabba forgatjuk, cső nélküli habzsákba töltjük és az üres helyekre a tejszínes illetve a meggyes krém köré nyomjuk. A tésztakorongkat úgy illesztjük egymásra, hogy a töltelékek máshová essenek.
5. A negyedik tésztalapot ráfektetjük, egy kicsit le is nyomkodjuk. A maradék csokoládés habbal a torta tetejét és oldalát bevonjuk. Letakarva hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
5. A torta oldalára díszítésképpen csokoládéforgácsot tapasztunk, tetejét tejszínhabbal és meggybefőttel díszítjük.

16 szelet
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc + dermesztés
Egy szelet: 507 kcal