Mediterrán tésztasaláta

Mediterrán tésztasaláta
Hozzávalók:
20 dkg csavart tészta, só, 20 dkg mozzarella golyó (lehet feta sajt is), 25 dkg kemény húsú paradicsom, 25 dkg kígyóuborka, 1 közepes fej lilahagyma, maréknyi magozott olajbogyó, fél citrom leve, 4-5 evőkanál olívaolaj, frissen őrölt fekete bors

1. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük, lecsöpögtetjük.
2. A mozzarella golyókat félbevágva egy tálba szórjuk. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot, miután szárát kimetszettük, 1 centis kockákra vágjuk, ahogyan a kígyóuborkát és a lilahagymát is, mindet a sajthoz adjuk. Az olajbogyókat félbevágva rászórjuk.
3. A lecsöpögtetett tésztát hozzáadjuk, a citrom levével és az olívaolajjal ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk és már tálaljuk is, mert a tészta hamar magába szívja az ízesítőket.

Jó tanács
– Aki tojásmentes étrendet tart, tojás nélküli tésztával készítse.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 448 kcal