Morzsás, vaníliakrémes pite – készítette Kattári Vanessza

Morzsás, vaníliakrémes pite - készítette Kattári Vanessza
Hozzávalók
a tésztához:
9 dl (kb. 55 dkg) finomliszt, 1 dl (kb. 4 dkg) étkezési keményítő, csipetnyi só, 1 evőkanál (1 csomag) sütőpor, 50 dkg hideg vaj, 3 dl (kb. 30 dkg) kristálycukor
a vaníliakrémhez:
2 dl (kb. 20 dkg) vaníliás krémtúró, 5 dl creme fraiche (esetleg zsíros tejföl), 4 tojás, 2 dl (kb. 20 dkg) kristálycukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, 1 csomag (40 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor

1. A tésztához a lisztet, a keményítőt, a sót és a sütőport egy tálba szórjuk, összeforgatjuk. A kis kockákra vágott hideg vajat és a cukrot hozzáadjuk, két tenyerünk között összemorzsoljuk. Kettévesszük, felét egy magasabb peremű, kb. 30×40 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
2. A vaníliakrémhez valókat összekeverjük, egyenletesen a tésztára simítjuk. A maradék morzsás tésztát a krémre szórjuk.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (195 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) 35 perc alatt pirosasra sütjük. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, csak azután szeleteljük föl.

Jó tanács
– Ha áll egy napot, még finomabb!
– Adagonként lefagyasztható.

kb. 40 szelet
Elkészítési idő: 1 óra
Egy szelet: 253 kcal