Sült csillagtök fűszeres túróval

Sült csillagtök fűszeres túróval
Hozzávalók:
2 zsenge, egyenként kb. 50 dkg-os csillagtök, 2 evőkanál olaj, só, késhegynyi őrölt fekete bors
a fűszeres túróhoz: 1 csokor kapor, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes (10 dkg) ecetes uborka, 25 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, só, késhegynyi őrölt bors

1. A fűszeres túróhoz a megmosott kaprot és a megtisztított fokhagymát finomra, az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk. A túrót villával összetörjük, majd a tejföllel, a kaporral, a fokhagymával és az uborkával összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk és letakarva behűtjük.
2. A csillagtököt megmossuk, szárazra töröljük, és héjastul félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (A zsenge magokat bennehagyhatjuk.) Az olajat sóval, borssal összekeverjük.
3. A tökszeleteket a fűszeres olajjal megkenjük, és üresen megforrósított serpenyőben vagy rostélyon 3-4 perc alatt megsütjük. A túrókrémet a tányérján mindenki kedve szerint keni a frissen sült csillagtökre.

Jó tanács
– A sült csillagtök csak frissen jó, de a fűszeres túró letakarva hűtőszekrényben 2 napig eláll.

4 főre
Elkészítési idő: 20-25 perc
Egy adag: 257 kcal • fehérje: 14,1 gramm • zsír: 13,6 gramm • szénhidrát: 19,4 gramm • rost: 1,7 gramm • koleszterin: 23 milligramm

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a You Tube-on is megtekinthető.