Hozzávalók:
1 doboz (25 dkg) konzerv articsókaszív
a vinaigrette-hez: fél-fél csokor
metélőhagyma (snidling), petrezselyem és tárkonylevél,
10 dkg ecetes uborka, 1 kis fej vöröshagyma vagy 2 újhagyma, 1 evőkanál kapribogyó, 2 evőkanál tárkonyecet, 1 dl olívaolaj, só, késhegynyi cukor és őrölt fekete bors
1. A metélőhagymát, a petrezselyemzöldet és a tárkonylevelet finomra vágjuk. Az ecetes uborkát félkarikákra szeljük, de az is jó, ha apróra kockázzuk, ahogyan a megtisztított hagymát és a kapribogyót is.
2. A tárkonyecettel és az olívaolajjal összekeverjük, egy kevés sóval és cukorral ízesítjük, borssal fűszerezzük.
3. A konzerv articsókát lecsepegtetjük, egy nagytányér közepére halmozzuk, a vinaigrette-öntetet körékanalazzuk. Paradicsommal és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 245 kcal • fehérje: 1,0 gramm • zsír: 25,0 gramm • szénhidrát: 4,0 gramm • rost: 4,0 gramm • 0 milligramm koleszterin