Busavagdalt (busafasírt)

Busavagdalt (busafasírt)

Hozzávalók:
60 dkg busafilé
fél fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
2-2 zsemle és tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
só, őrölt fekete bors
1 kiskanál pirospaprika
a sütéshez:
bő olaj

1. A hal bőrét lehúzzuk, húsát amennyire tudjuk kiszálkázzuk, majd apró lyukú tárcsán kétszer-háromszor ledaráljuk, ezáltal az amúgy szálkás halfilé biztonsággal fogyaszthatóvá válik.
2. A megtisztított hagymát meg a petrezselymet finomra vágjuk és az olajon megfuttatjuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a tojásokkal együtt a halhoz adjuk, 1,5 kiskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal, a pirospaprikával, a hagymás petrezselyemmel megfűszerezzük.
3. A masszából a hagyományos fasirthoz hasonló féltenyérnyi pogácsákat formálunk, a zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, közepesen forró olajban, oldalanként 4-5 perc alatt körös-körül ropogós pirosra sütjük. Burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag (köret nélkül): 289 kcal