Hozzávalók:
2-2 banán és alma (az egyik helyett 8 karika ananász is lehet), 2 csomag vaníliás cukor,
I. változat
5 evőkanál finomliszt (a fele Graham-liszt vagy tönkölyliszt is lehet), 1 tojás, 1,5 dl tej, csipet só
II. változat
5 evőkanál finomliszt (a fele Graham-liszt vagy tönkölyliszt is lehet), 3 tojás, 3 evőkanál durvára vágott dió vagy mogyoró, 3 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj
a tetejére:
1 kiskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál porcukor
1. A banánokat meghámozzuk és kissé ferdén három-három darabra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, csumájukat kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A gyümölcsöket a vaníliás cukorral megszórva félretesszük.
2. Az első változathoz a lisztet a tojássárgájával meg a tejjel, csipetnyi sóval ízesítve kikeverjük, és a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk (aki nagyon siet, az egész tojással keverje ki a masszát, nem kell habot vernie). A banándarabokat és az almakarikákat a tésztába mártjuk (ha előtte lisztben is megforgatjuk, jobban rajta marad a massza) és közepesen forró, bő olajban 2-3 perc alatt megsütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
3. A második változathoz a gyümölcsöket a lisztbe, a felvert tojásba, majd a dióval kevert morzsába forgatjuk. Közepesen forró, bő olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
4. Mindkettőt melegen kínáljuk. Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 315 kcal (I. változat)
419 kcal (II. változat)