Alma és banán köntösben

Alma és banán köntösben

Hozzávalók:

2-2    banán és alma (az egyik helyett 8 karika ananász is lehet), 2 csomag vaníliás cukor,

I. változat

5 evőkanál finomliszt (a fele Graham-liszt vagy tönkölyliszt is lehet), 1 tojás, 1,5 dl tej, csipet só

II. változat

5 evőkanál finomliszt (a fele Graham-liszt vagy tönkölyliszt is lehet), 3 tojás, 3 evőkanál durvára vágott dió vagy mogyoró, 3 evőkanál zsemlemorzsa

a sütéshez:

bő olaj

a tetejére:

1 kiskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál porcukor

1. A banánokat meghámozzuk és kissé ferdén három-három darabra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, csumájukat kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A gyümölcsöket a vaníliás cukorral megszórva félretesszük.

2. Az első változathoz a lisztet a tojássárgájával meg a tejjel, csipetnyi sóval ízesítve kikeverjük, és a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk (aki nagyon siet, az egész tojással keverje ki a masszát, nem kell habot vernie). A banándarabokat és az almakarikákat a tésztába mártjuk (ha előtte lisztben is megforgatjuk, jobban rajta marad a massza) és közepesen forró, bő olajban 2-3 perc alatt megsütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.

3. A második változathoz a gyümölcsöket a lisztbe, a felvert tojásba, majd a dióval kevert morzsába forgatjuk. Közepesen forró, bő olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.

4. Mindkettőt melegen kínáljuk. Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.

4 főre

Elkészítési idő: 20 perc

Egy adag: 315 kcal (I. változat)

419 kcal (II. változat)