Mozzarellás epersaláta


Hozzávalók:
1 kg eper, 50 dkg mozzarella sajt (a lében eltett fajta), 0,5 dl balzsamecet, 0,5 dl frissen facsart narancslé, 1 evőkanál kristálycukor, 1 mokkáskanál só, 1 kiskanál sötét szójaszósz, 6-8 levél friss bazsalikom

1. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, lecsumázzuk, kb. 4 milliméter vastagon fölszeleteljük – ha nagyok az eperszemek, akkor először félbevágjuk, ezután szeleteljük csak föl.
2. A mozzarellát lecsöpögtetjük, lapjában félbevágjuk, majd a feleket 3-3 cikkre vágjuk és kb. 4 milliméter vastagon fölszeleteljük. Egy tálba rakjuk, az epret hozzáadjuk.
3. A balzsamecetet, a narancslevet, a cukrot, a sót és a szójaszószt egy jól zárható kis üvegbe töltjük, alaposan összerázzuk, majd belekeverjük a durvára aprított bazsalikomlevelet is.
4. A sajtos eperre öntjük, összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 393 kcal • fehérje: 24,4 gramm • zsír: 22,2 gramm • szénhidrát: 23,4 gramm • rost: 5,5 gramm • koleszterin: 38 milligramm