Szerecsenfelfújt mikróban


Hozzávalók:
6 dkg margarin vagy vaj, 3 tojás, 1 púpozott evőkanál porcukor, 6 dkg csokoládé, 10 dkg őrölt mandula, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál konyak
a formák kikenéséhez:
margarin vagy vaj, porcukor
a tálaláshoz (vaníliaöntethez):
1 csomag (40 gramm) főzni való vanília ízű pudingpor, 4 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor

1. A felfújthoz a margarint egy mély tűzálló tálban 750 wattal 1 perc alatt felolvasztjuk. A tojások sárgáját hozzáadjuk és a cukorral habosra keverjük. A csokoládét egy kis tálban 650 wattal 2 perc alatt felolvasztjuk, a darált mandulával, az átszitált zsemlemorzsával és a kakaóval a tojásba forgatjuk. Konyakkal ízesítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan az előzőekkel összekeverjük.
2. Kivajazott, porcukorral megszórt 2,5 decis űrtartalmú tűzálló formákat ezzel a felfújt masszával kétharmad részig megtöltünk. Ezután a mikrohullámú készülék tányérján körberakjuk és lefedés nélkül 750 wattal 3 percig sütjük.
3. 5 percig állni hagyjuk, majd tartalmukat egyenként tányérra borítjuk és vaníliamártással leöntve kínáljuk.
4. Utóbbihoz a pudingport 1-2 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral 1000 watton 3 percig melegítjük. A kikevert krémport a forró tejbe öntjük és 650 wattal 3 percig főzzük, ezalatt kissé besűrűsödik.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag (vaníliamártással): 667 kcal