Majonézes töltött paprika


Hozzávalók:
3 húsos zöldpaprika, 30 dkg sült hús (lehet maradék is), 3 főtt tojás, 1 nagyobb ecetes uborka, só, 1 dl tejföl, 1 kis tubus majonéz kb. fele

1. A paprikát megmossuk, majd sütőben megsütjük. Utána néhány pillanatra hideg vízbe mártjuk, lecsöpögtetjük, külső hártyáját lehúzzuk, végül kicsumázzuk.
2. A húst a főtt tojásokkal meg az uborkával együtt apróra vágjuk, – az is jó, ha a húst és a tojást ledaráljuk, a fölaprított uborkát hozzákeverjük. Kissé megsózzuk és épp csak annyi tejföllel meg majonézzel keverjük össze, hogy ne legyen száraz. Ezután a paprikákba töltjük, melyeket tálon egymás mellé fektetünk, és a maradék tejföl és majonéz keverékével leöntünk. Puha kenyérrel kínáljuk.

3 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 504 kcal, fehérje: 16,7 gramm, zsír: 45,7 gramm, szénhidrát: 6,2 gramm, rost: 2,9 gramm, koleszterin: 183 milligramm
Italajánlatunk: száraz fehérbor