Hummusz II. (konzerv csicseriborsóból) – készült az OnLive© főzőiskola 2. adásában


Hozzávalók:
1 doboz (400/265 gramm) Bonduelle gőzben párolt konzerv csicseriborsó, 1 púpozott mokkáskanál só, 6 evőkanál extraszűz olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, fél citrom kifacsart leve, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 4 evőkanál tahini vagy tahina (szezámpaszta), 2-3 evőkanál víz
a tálaláshoz:
pitakenyér vagy szendvicskenyér

1. A csicseriborsót levével együtt turmixba vagy a merülőmixer tartályába rakjuk. Megsózzuk, az olívaolajat, a fölaprított fokhagymát, a citrom kifacsart levét, az őrölt borsot és a tahinit hozzáadjuk, és pürévé turmixoljuk. Közben 2-3 evőkanál vizet is adunk hozzá, hogy sűrű, krémszerű massza legyen az egész. A végén megkóstoljuk, ha kell megsózzuk, utánafűszerezzük. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.
2. Megforrósított pitakenyérrel vagy szendvicskenyérből készült pirítóssal tálaljuk.

Jó tanács
– Aki lisztérzékeny, pita helyett gluténmentes kenyérrel egye.

4 főre
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag (pita nélkül): 265 kcal

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.