Hozzávalók:
3 evőkanál kristálycukor, 4 dl 100 %-os narancslé, arasznyi póréhagyma, 1-1 kisebb zöld és piros színű kaliforniai paprika, 2 evőkanál olaj, 25 dkg darabolt konzervananász, 2 evőkanál keményítő, 4 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás, 2 evőkanál ketchup, fél kiskanál só, 1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
1. A cukrot egy kisebb lábasban világosbarnára karamellizáljuk. A narancslevet ráöntjük, és pár percig forraljuk, hogy a cukor föloldódjon benne.
2. A póréhagymát 3-4 milliméter vastagon fölkarikázzuk. A kétféle paprikát kicsumázzuk, 2,5 centis kockákra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, a paprikát 4 perc alatt roppanósra sütjük rajta. A pórét hozzáadjuk, még 2-3 percig együtt pirítgatjuk.
3. A konzervananászt lecsöpögtetjük. A keményítőt 1 deci hideg vízzel vagy ananászlével simára keverjük, a cukros narancsléhez öntjük, kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik. A szójaszósszal, a ketchuppal ízesítjük, megsózzuk, a csípős paprikakrémmel tüzesítjük. Végül az ananászt és a pórés paprikát is belekeverjük.
Jó tanács
– Gazdagíthatjuk-színesíthetjük sárgarépával is. Ehhez egy kisebbet meghámozunk, enyhén sózott, cukrozott vízben 5 perc alatt előfőzzük, leszűrjük. Amikor kihűlt, 4 milliméter vastag karikákra vágjuk, és még a paprika előtt 2-3 perc alatt az olajon megforrósítjuk.
– Az utolsó percben kerülhet bele lecsöpögtetett konzerv bambuszrügy vagy minikukorica is is.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 283 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.