Caesar-salátaöntet (Cézár salátaöntet) – készült az OnLive© főzőiskola 10. adásában


Hozzávalók:
6 evőkanál majonéz, 2 evőkanál főzőtejszín, 1 csapott kiskanál porcukor, só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, negyed citrom kifacsart leve, 1 apró gerezd fokhagyma, 1 evőkanányi apróra reszelt vagy porított parmezán sajt, 1 kiskanál szardellapaszta, 1 csapott kiskanál apróra vágott perezselyem vagy metélőhagyma (ez el is maradhat)

1. A majonézt a tejszínnel és a porcukorral kikeverjük, ha kell megsózzuk. Megborsozzuk, a mustárral és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A pépesre zúzott fokhagymát, a reszelt parmezánt, a szardellepasztát és a petrezselymet (ez ki is maradhat belőle.
2. Ez az egyik leggyakrabban használt öntete a Caesar salátának, de érdemes kipróbálni másféle salátákhoz is, mert fantasztikusan finom!

5 adag salátához
Elkészítési idő: 5 perc
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.