Szalonnával, ananásszal sült csirkemell kubai avokádósalátával


Hozzávalók:
4 fél csirkemellfilé (egyenként 16-18 dkg), só, frissen őrölt borskeverék, 12 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon), 8 karika cukor és tartósítószer nélküli konzervananász (a friss még zamatosabb), 2 evőkanál sütéshez való olívaolaj
a kubai avokádósalátához:
4 karika cukor és tartósítószer nélküli konzervananász (a friss még zamatosabb), 1 nagyobb érett avokádó, 1 közepes fej lilahagyma, 4 evőkanál extraszűz olívaolaj, 4 evőkanál frissen facsart narancslé, só, frissen őrölt borskeverék, fél fej jégsaláta

1. A fél csirkemelleket megsózzuk, megborsozzuk. Mindegyiket 3-3 szelet szalonnával körbetekerjük úgy, hogy közben 4-4 félbevágott ananászkarikát bújtatunk a szalonna és a hús közé.
2. Kiolajozott tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC), a hús vastagságától függően 22-25 percig sütjük. Amikor kész, a sütőből kivéve 5 percre letakarjuk.
3. Amíg a hús sül, elkészítjük a salátát. A lecsöpögtetett ananászt, a megtisztított avokádót és a meghámozott lilahagymát 1,5 centis kockákra vágjuk, egy tálba szórjuk. Az olívaolajjal és a narancslével meglocsoljuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. A jégsalátát kisujjnyi széles laskára (vastagabb csíkokra) vágjuk.
5. Tálaláskor minden tányérra jégsalátát halmozunk, erre kerül az avokádósaláta. A sült csirkemelleket 3-4 darabra vágjuk, így rakjuk mellé.

4 főre
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 659 kcal