Hozzávalók:
4 fél csirkemellfilé (egyenként 16-18 dkg), só, frissen őrölt borskeverék, 12 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon), 8 karika konzervananász (a friss még zamatosabb), 2 evőkanál sütéshez való olívaolaj, 1 mokkáskanál étkezési keményítő
a kubai avokádósalátához:
6 karika konzervananász (a friss még zamatosabb), 1 nagyobb vagy 2-3 kisebb érett avokádó, 1 közepes fej lilahagyma, 4 evőkanál extraszűz olívaolaj, 4 evőkanál frissen facsart narancslé, só, frissen őrölt borskeverék, fél fej jégsaláta
1. A fél csirkemelleket megsózzuk, megborsozzuk. Az ananászt lecsöpögtetjük, lapjában félbevágjuk. Minden hússzeletet 3-3 szelet szalonnával körbetekerjük úgy, hogy közben 4-4 félbevágott ananászkarikát bújtatunk a szalonna és a hús közé.
2. Kiolajozott tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC), a hús vastagságától függően 22-25 percig sütjük. Amikor kész, a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük.
3. Amíg a hús sül, elkészítjük a salátát. A lecsöpögtetett ananászt, a megtisztított avokádót és a meghámozott lilahagymát 1,5 centis kockákra vágjuk, tálba szórjuk. Az olívaolajjal és a narancslével meglocsoljuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, de locsolhatunk rá a konzervananász levéből is. A jégsalátát kisujjnyi széles laskára (vastagabb csíkokra) vágjuk.
5. A csirkemell tepsibe kisült ízes levét tűzre tesszük, egy kevés étkezési keményítővel sűrítjük, 1-2 percig forraljuk, leszűrjük. Tálaláskor minden tányérra jégsalátát halmozunk, erre kerül az avokádósaláta. A sült csirkemelleket 3-4 darabra vágjuk, így rakjuk mellé, amit ízes szaftjával meglocsolunk. .
Jó tanács
– Előfordulhat, hogy a pecsenye több levet enged, így az alján a szalonna nem sül meg jól. Ilyenkor lecsöpögtetve serpenyőben pirítsunk rá.
4 főre
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 659 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.