Ez a táblázat a nálunk leggyakoribb élelmiszerek energiaértékét és tápanyagtartalmát mutatja be. Segítségével könnyen kiszámíthatjuk ételeink összetételét, ellenőrizhetjük, megszervezhetjük étrendünket.
Élelmiszerek energia- és tápanyagtartalma 100 grammban
Energia (kJ) | Energia (kcal) | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Rost (g) | Koleszterin (mg) | |
Dió | 2740 | 654 | 18,6 | 57,0 | 1,7 | 7,5 | – |
Gesztenye | 700 | 167 | 4,8 | 1,5 | 32,6 | 7,5 | – |
Gesztenyemassza | 945 | 225 | 1,8 | 0,6 | 54,3 | 3,5 | – |
Kókuszreszelék | 2525 | 604 | 6,1 | 57,0 | 16,0 | 6,0 | – |
Mandula | 2630 | 627 | 27,6 | 52,2 | 6,8 | 9,0 | – |
Mák | 2250 | 537 | 20,5 | 38,2 | 23,9 | 10,0 | – |
Mogyoró (török) | 2900 | 691 | 15,6 | 63,5 | 8,7 | 8,0 | – |
Mogyoró (földi) | 2560 | 610 | 26,7 | 47,2 | 14,7 | 8,0 | – |
Mogyoró (sós) | 2496 | 596 | 25,5 | 46,6 | 18,7 | 8,0 | – |
Napraforgómag | 2108 | 502 | 18,7 | 47,5 | 10,3 | 6,3 | – |
Szezámmag | 2378 | 562 | 20,8 | 50,4 | 6,3 | 11,9 | – |
Tökmag | 2862 | 636 | 33,9 | 51,5 | 3,6 | 6,3 | – |