Hozzávalók:
50 dkg eper, 3 dl 100%-os narancslé, 3 dl 100 %-os almalé, 2 dl zsíros főzőtejszín, 3-4 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 púpozott evőkanál főzés nélkül elkészíthető vanília ízű pudingpor (még jobb ha puncs ízű, de különleges hozzá a fehércsokoládés is), pár csepp citromlé, csipetnyi só
a tetejére:
2 dl habtejszín
1. Az epret hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, lecsumázzuk. 4 szemet a díszítéshez félreteszünk.
2. A többit turmixgépbe szórjuk, az összes hozzávalót rárakjuk, simára turmixoljuk. Megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük, jól behűtjük.
3. Tálaláskor levesescsészékbe merjük, tetejüket a tejszínhabbal és a félretett eperrel, esetleg mentalevéllel vagy citromfűvel díszítjük.
4 főre
Elkészítési idő: 8 perc + hűtés
Egy adag: 510 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.