Pudingos meggyes szelet – készült az OnLive© főzőiskola 29. adásában


Hozzávalók
a tésztához:
30 dkg finomliszt (a fele rétesliszt vagy teljesőrlésű Graham-liszt is lehet), 18 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só, 6 tojás, 6 evőkanál hideg víz, 3 csomag vaníliás cukor
a pudinghoz:
2 csomag (2×40 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor, 1 liter tej, 9 evőkanál kristálycukor
a tetejére:
1 kg kimagozott meggy, 5-6 evőkanál búzadara (lehet zabkorpa is), 1 evőkanálnyi fahéjas porcukor vagy kristálycukor
a tepsi kikenéséhez:
vaj, finomliszt

1. A meggyet megmossuk, kimagvaljuk. A pudingport 1,5 decinyi hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet fölforraljuk, a cukorral ízesítjük, majd beleöntjük a pudingporos tejet. Folyamatosan keverve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk.
2. A tésztához valókat egy tálba rakjuk, és kézi habverővel jól kikeverjük. Egy nagytepsit kivajazunk, belisztezünk, a masszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk. Evőkanállal „rápöttyözzük” a vaníliapudingot, – minél hidegebb a puding, annál sűrűbb,
annál jobban egyben marad, könnyebb vele „pöttyözni”. A búzadarával megszórjuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta a meggyet. A fahéjas cukorral megszórjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) 32-35 percig sütjük.

kb. 30 szelet
Elkészítési idő: 1 óra
Egy szelet: 168 kcal

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.