Paleo palacsinta


Hozzávalók:
2 nagy (L-es) tojás, 3 evőkanál zsíros kókusztej, fél banán (összetörve kb. 2 evőkanálnyi), 1 mokkáskanál almaecet, 1 mokkáskanál vaníliakivonat, 1,5 evőkanál kókuszliszt, 1-1 mokkáskanál őrölt fahéj és szódabikarbóna, csipetnyi só
a sütéshez:
ghí (tisztított vaj) vagy kókuszzsír

1. A tojásokat a kókusztejjel, az összetört banánnal, az ecettel és a vaníliakivonattal teljesen simára keverjük. Egy másik tálban összeforgatjuk a kókuszlisztet, fahéjat, szódabikarbónát és sót. Csak közvetlenül sütés előtt keverjük össze az előzőekkel, mert a kókuszliszttől hamar bedagad.
2. Kb. fél evőkanálnyi ghí-t egy vasserpenyőben, közepes lángon megforrósítunk. A tésztából 1 púpozott evőkanálnyit rákanalazunk, kerekre, kb. 8 centisre ellapítjuk. 1,5-2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnásra sütjük, erre elég 0,5-1 perc. Így sütjük meg a többi palacsintát is.

5 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 130 kcal