Bocuse d’Or 2019


Lyonban január 29-30.-án rendezték meg a szakácsversenyek Forma 1-ét, a Bocuse d’Or-t.
A világversenyen 24 csapat mérte össze tudását, mely elsöprő skandináv sikert hozott: első a dán, második a svéd, harmadik a norvég csapat lett.
A magyar csapat, Pohner Ádám vezetésével a 12. helyet érte el, tovább erősítve Magyarország helyét a világ gasztrotérképén.
Különdíjak:
a legjobb tányértéma – Franciaország
a legjobb hústál – Finnország
A legjobb commis (a főszakács segédje) – Dánia
A legjobb poszter – Marokkó

A magyar csapat kreációiról a fotókat, mint mindig, Jókuti Andrástól, a vilagevo.hu oldalról kölcsönöztük.

Carré de Veau „Balaton”

Csontos borjúkaraj | Borjúmirigy, csicsóka, tárkony | Hagymatart | Csicsókakrém | Madeira-szósz, tojássárgával töltött ravioli | Zöldborsó, mustár | Vörösboros tarlórépa, almasaláta, radicchio |

Chartreuse „Hommage Robouchon”

Pastis-szósz | Zöldség-chartreuse (burgonya, csicsóka, tészta) | Zöldspárga, tárkony | Saláta (retek, alma, torma) | Majonéz, édesköménymag | Csicsókaropogós |