Spagetti medvehagyma-pesztóval, szezámmagos pulykacsíkokkal

Hozzávalók:
40 dkg pulykamellfilé, só, őrölt fekete bors, 1 tojásfehérje, 6-8 dkg szezámmag, 40 dkg spagetti, 1 csokor (25 dkg) medvehagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6-8 dkg tisztított mogyoró (lehet mandula vagy fenyőmag is), 1 dl olaj (ha lehet olívaolaj), 6 dkg apróra reszelt parmezán sajt (parmezánpor), 2 dl főzőtejszín
a hús sütéséhez:
olaj
a tetejére:
3-4 dkg reszelt parmezán sajt

1. A pulykamellet a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a félig felvert tojásfehérjébe majd a szezámmagba forgatjuk, félrerakjuk.
2. A spagettit az előírás szerint enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Közben a medvehagyma levelét a szárról lecsipkedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, durvára vágjuk, azután a megtisztított és fölszeletelt fokhagymagerezdekkel, a mogyoróval és az olívaolajjal turmixoljuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd a parmezánt is hozzáadjuk. Serpenyőbe kanalazzuk, a tejszínt ráöntjük, kevergetve 1-2 percig forraljuk, majd beleforgatjuk a tésztát is.
3. Nagyjából azzal egyidőben, hogy a pesztóra öntöttük a tejszínt, a húsokat is elkezdjük sütni bő, forró olajban. 2-3 perc alatt elkészülnek, szűrőlapáttal kiemeljük, lecsöpögtetjük.
4. Tálaláskor a pesztós spagettire rakjuk. A tetejét reszelt parmezánnal megszórjuk.

5 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 902 kcal