Spagetti Böbe módra

Spagetti Böbe módra

Hozzávalók:
40 dkg spagetti, só, 15-20 dkg leveles paraj (fagyasztott is lehet), 1 közepes vöröshagyma, 6 dkg vaj, 50 dkg csirkemellfilé, 25 dkg csiperkegomba, 1 kiskanál currypor, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 1 kiskanál finomliszt

1. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. Közben a paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket lemossuk; ha fagyasztottat használunk, akkor csak kicsomagoljuk. Ellenőrizzük, hogy a tészta puha-e. Ha jó, a parajt beledobjuk, még 1 percig együtt főzzük, ezután leszűrjük. Amíg a tészta fő, elkészítjük hozzá a ragut.
2. Ehhez a hagymát finomra aprítjuk, és az olvasztott vajon, közepes lángon 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk. A csirkemellet a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk. A hagymára dobjuk, nagy lánggal 3 percig pirítjuk, közben néhányszor megkeverjük. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a húshoz adjuk, és nagy lángon még 3 percig pirítjuk. Kb 1 kiskanál sóval ízesítjük, a curryporral és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, végül a tejszínnel simára kevert liszttel 1-2 percig együtt forraljuk. Ezalatt kellően besűrűsödik. Ha kell, egy kevés vízzel hígítjuk.
3. Az időközben megfőtt parajos tésztát leszűrjük, a tejszínes csirkeraguval összekeverjük.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 777 kcal