Medvehagymás körözött


Hozzávalók:
50 dkg bryndza (juhtúró vagy tehéntúró is lehet), 3-5 evőkanál tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 2 kiskanál pirospaprika, maréknyi (6 dkg) medvehagyma
a tálaláshoz: pirítós kenyér

1, A bryndzát tálba rakjuk. (Ha olyan túróval dolgozunk, ami rögös, azt szitán át kell passzírozni.) Ezután a tejföllel, a mustárral, a köménnyel és a pirospaprikával jól összekeverjük.Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk.
2. A medvehagymát folyó víz alatt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd szárastól apróra vágjuk, és az előzőekhez keverjük. Forró pirítósra kenve fogyasztjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag (kenyér nélkül): 457 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.