Pesztós spagetti

Pesztós spagetti

Hozzávalók:
maréknyi friss bazsalikomlevél, 3 evőkanál tisztított mogyoró, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál apróra reszelt parmezán sajt, só, 4 evőkanál olaj (olívaolaj is lehet), 40 dkg spagetti

1. A bazsalikom leveleit a szárról lecsipkedjük, majd a mogyoróval és a megtisztított fokhagymával együtt merülőmixerrel fölaprítjuk. Először az olajat, majd közvetlenül tálaláskor a sajtot is belekeverjük, és kissé megsózzuk. Fontos tudni, ha a sajttal sokáig áll, besűrűsödik, ezért keverjük  bele csak a végén.
2. A spagettit enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük. Alaposan lecsöpögtetve a pesztóval összekeverjük és azonnal tálaljuk is.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 578 kcal