Csípős csirkés spagetti thai módra

Csípős csirkés spagetti thai módra

Hozzávalók:
40 dkg spagetti, só, 5 gerezd fokhagyma vagy 2 kiskanál Univer fokhagymakrém, diónyi darab friss gyömbér vagy 1 mokkáskanál gyömbérpor, 2 vöröshagyma (póré is jó), 2 sárgarépa, 50 dkg csirkemellfilé (pulyka is lehet), 4 evőkanál olaj, 2-3 tojás, fél kiskanál Erős Pista vagy csípős Piros Arany, 1 kiskanál currypor, 5-6 evőkanál nem túl sós szójamártás

1. A spagettit enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a fokhagymát présen átnyomjuk, a gyömbért finomra aprítjuk, a hagymát félkarikákra vágjuk, a répát vékonyan fölszeleteljük. A húst 1 centis kockákra vagy kis (fél kisujjnyi) csíkokra vágjuk.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben – még jobb, ha wokban – megforrósítjuk, a hagymát és a répát rádobjuk, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk. A húst hozzáadjuk, 3-4 percig tovább sütjük, a vége felé a fokhagymával vagy fokhagymakrémmel és a gyömbérrel (gyömbérporral) fűszerezzük. Fél kiskanál sóval ízesítjük, majd a felvert tojást ráöntjük. Kevergetve kocsonyásodásig sütjük, azután a spagettit is hozzáadjuk.
3. Nagy lángon, lapátkanállal folytonosan forgatva megforrósítjuk. Közben a paprikakrémmel, a curryporral és a szójamártással fűszerezzük. 2-3 perc elteltével tálalhatjuk is.

Jó tanács
– Az ételt, amikor a vége felé fűszerezzük, maréknyi lecsöpögtetett kis kockákra vágott ananásszal is gazdagíthatjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 546 kcal