Diós, vaníliás kifli

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt, 14 dkg vaj vagy sütőmargarin, 10 dkg porcukor, fél csomag vaníliás cukor, 10 dkg darált dió, 1 evőkanál tej, 1 tojássárgája
a forgatáshoz:
30 dkg porcukor, 1,5 csomag vaníliás cukor

1. A lisztet a vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral meg a darált dióval elmorzsoljuk, majd a tejjel és a tojássárgájával összegyúrjuk. A masszát 4 részre osztjuk, egyenként 2 centi vastag hengerekké sodorjuk, és olyan kis darabokra vágjuk, amelyekből kb. 6 centi hosszú kifliket formálhatunk.
2. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, azután előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 8-10 percig sütjük. Sütés közben a kiflik egy kicsit megdagadnak. Vigyázzunk, nehogy túlsüljenek, mert hamar megbarnulnak.
3. Még melegen mindegyiket megforgatjuk a vaníliás porcukorban. Jól záródó fémdobozban 2 hétig is eláll.

kb. 24 darab
Elkészítési idő: 2 óra
Egy darab: 168 kcal • fehérje: 1,9 gramm • zsír: 7,3 gramm • szénhidrát: 23,5 gramm • rost: 0,3 gramm • koleszterin: 25 milligramm