Epres túrópuding eperöntettel

Epres túrópuding eperöntettel

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 6 evőkanál porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dkg zselatinpor, 4 dl zsíros habtejszín, 25 dkg eper
az öntethez:
50 dkg eper, 5-6 evőkanál kristálycukor

1. A túrót szitán áttörjük, és a porcukorral, a citromhéjjal meg a vaníliás cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, majd lassan melegítve föloldjuk.
2. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, a többit egészben hagyjuk. A túróba óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot meg az epret, azután a zselatint is belecsorgatjuk.
3. Egy kb. 1 literes űrtartalmú, alufóliával kibélelt tűzálló tálba simítjuk, hűtőszekrényben megdermesztjük, végül vágódeszkára borítjuk.
4. Eperöntetet kínálunk hozzá, ami úgy készül, hogy az epret villával összetörjük vagy turmixoljuk, és a cukorral ízesítve 2-3 percig főzzük, utána hűlni hagyjuk. Akkor jó, ha a szörphöz hasonló állagú.

6 főre
Elkészítési idő: 35 perc + dermesztés
Egy adag: 479 kcal