Havas háztető

Havas háztető

Hozzávalók:
6 tojásból sütött vékony piskótalap vagy 1 csomag készen kapható mézes tortalap
a közepéhez:
25 dkg darált háztartási keksz, 4 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál keserű kakaópor, 6 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2,5 dl tej
a vaníliás krémhez:
4 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag (40 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin
a csokoládémázhoz:
10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 evőkanál keserű kakaópor,
20 dkg porcukor, 4 evőkanál víz
a tetejére:
10 dkg kókuszreszelék

1. A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, ha mézes lapot használunk, az már fel van csíkozva. Egyet tálra teszünk belőle. A közepére valókat összegyúrjuk, és a tésztára, hosszában félhenger alakban ráfektetjük-simítjuk.
2. A krémhez valókból, a vaj (margarin) kivételével, kevergetve sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) is belekeverjük. Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztető. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
3. A mázhoz valókat kevergetve simára főzzük, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielőtt teljesen megszilárdulna, kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon  fölszeleteljük.

12 nagy szelet
Elkészítési idő: 2 óra + dermesztés
Egy szelet: 641 kcal