Sütőtökös bundás palacsinta (édes)

Sütőtökös bundás palacsinta (édes)

Hozzávalók:
40 dkg sült sütőtök (készen kapható bébiétel is lehet), 1-2 evőkanál cukor vagy méz, pár csepp citromlé, 1-2 evőkanál kekszmorzsa, 8 kész palacsinta
a bundázáshoz:
10 dkg finomliszt (Graham-liszt vagy tönkölyliszt is lehet), 3 tojás, 8 dkg durvára vágott natúr mogyoró, 10 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj
a tálaláshoz:
fahéjas porcukor

1. A sütőtököt merülőmixerrel pépesre keverjük vagy villával összetörjük, a cukorral és a citromlével ízesítjük. Annyi kekszmorzsát adunk hozzá, hogy még kenhető legyen, de ne legyen túl lágy.
2. A palacsintákra kenjük, két oldalukat kissé behajtjuk, felgöngyöljük. Egyenként a lisztbe, a felvert tojásba és a mogyorós morzsába forgatva bundázzuk.
3. Bő, forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, végül jól lecsöpögtetjük. Tálaláskor fahéjas porcukrot hintünk a tetejére.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + előkészítés
Egy adag: 740 kcal