Néger fánk

Néger fánk

Hozzávalók:
2 dl víz, 3 evőkanál olaj, só, 1 kiskanál kristálycukor, 25 dkg finomliszt, 6 tojás
a sütéshez:
bő olaj
a tálaláshoz:
kakaópor, porcukor

1. A vizet egy kis lábasban az olajjal, csipetnyi sóval és a cukorral fölforraljuk. Habverővel szüntelenül keverve a lisztet is beleszórjuk. Éppen csak pár percig főzzük, akkor jó, amikor elválik az edény falától.
2. A tűzről lehúzzuk, majd a tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. Fontos, hogy mindegyikkel jól kikeverjük! A tojásfehérjét kemény habbá verjük, kb. az egyharmadát az előző masszába dolgozzuk, mert csak így lesz olyan lágy, hogy a többi habot beleforgathassuk.
3. Egy széles, magas falú serpenyőben kb. 3 deci olajat közepesen megforrósítunk. A masszából, olajba mártott kiskanállal diónyi gömböket szaggatunk bele. Többször megforgatva 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük, jól lecsöpögtetjük. Azon melegében, kakaós porcukorban megforgatva tálaljuk.

4 főre
Elkésztési idő: 50 perc
Egy adag: 539 kcal