Thai rizses csirke

Thai rizses csirke
Hozzávalók:
25-30 dkg rizsből főzött párolt rizs, diónyi darab friss gyömbér, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma vagy jó arasznyi póréhagyma, 2 kicsi sárgarépa, 45 dkg csirkemellfilé, 4 evőkanál olaj, 2-3 tojás, fél kiskanál darált csípős paprika (Erős Pista), 1,5 kiskanál currypor, 3-5 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás

1. A zöldségeket megtisztítjuk, gyömbért nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát présen átnyomjuk, a hagymát félkarikákra vágjuk, a répát vékonyan fölszeleteljük. A húst 1 centis kockákra daraboljuk.
2. Az olajat egy serpenyőben – még jobb, ha wokban – füstölésig forrósítjuk, a gyömbért és a fokhagymát rádobjuk, kevergetve fél perc alatt megfuttatjuk. A hagymát és a répát rádobjuk, nagy lángon 2 percig pirítjuk. A húst hozzáadjuk, továbbra is nagy lángon 3-4 perc alatt megsütjük, a vége felé fél kiskanál sóval ízesítjük. A felvert tojást ráöntjük, kevergetve kocsonyásodásig sütjük, azután a rizst is hozzáadjuk. Nagy lángon, lapátkanállal folytonosan forgatva megforrósítjuk. Közben a paprikakrémmel, a curryporral és a szójamártással fűszerezzük, de keverhetünk hozzá lecsö-pögtetett konzervananászt is.

Jó tanács
– Pulykamellből ugyanígy készíthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 546 kcal