Sztroganov (Sztroganof) csirkeragu

Sztroganov csirkeragu
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé só, frissen őrölt fehér bors, 2 evőkanál finomliszt, 2 szép újhagyma, 30 dkg csiperkegomba, 4 közepes csemegeuborka, 3 dkg vaj, 3 evőkanál olaj, 1 kiskanál mustár (magos mustárral még finomabb), pár csepp konyak (el is maradhat), 2-2 dl tejföl és főzőtejszín

1. A csirkemellet a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, 1 evőkanál liszttel összeforgatjuk, hogy sütés közben ne ragadjanak egymáshoz.
2. Az újhagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk (csak a homokos részét vágjuk le, hámozgatni nincs idő), vékony cikkekre szeljük. Az uborkát vékonyan fölcsíkozzuk. Nagy serpenyőben a vajat az olajjal együtt megforrósítjuk, és a hagymát fél perc alatt megfuttatjuk benne.
3. A húst hozzáadjuk, 2-3 perc alatt fehéredésig pirítjuk, majd hozzátesszük a gombát is. 2-3 percnyi pirítás után a mustárral és a konyakkal ízesítjük, és belekeverjük az uborkát is. A tejfölt a tejszínnel és a maradék 1 kanálnyi liszttel simára keverjük, a gombás-uborkás húshoz öntjük, 2-3 percig főzzük. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

Jó tanács
– Szűzpecsenyéből vagy érlelt bélszínből is készíthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Egy adag (köret nélkül): 635 kcal