Szezámmagos csirkemell


Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé, 2 tojás, 2 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás, 1 evőkanál étkezési kukoricakeményítő, 15 dkg szezámmag
a sütéshez:
kb. 0,5 dl olaj

1. A húst kissé lapjában, rostjaira merőlegesen 8 szeletre vágjuk, húsverő kalapáccsal kissé kiverjük.
2. A tojásokat egy tálban felverjük, majd a szójamártással meg a keményítővel simára keverjük. A hússzeleteket ebbe a pácba forgatjuk, és letakarva, hűtőszekrényben minimum fél órán át érleljük.
3. Ezután kissé lecsöpögtetjük, a szezámmagban megforgatjuk, sőt, egy kicsit bele is nyomkodjuk. Az olajat egy serpenyőben közepesen megforrósítjuk, a szezámos szeleteket oldalanként kb. 3-3 percig sütjük benne. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

Jó tanács
– Pulykamellet, szálka és bőr nélküli halfilét vagy sertésszűzpecsenyét ugyanígy süthetünk.
– Ha az olaj hideg, a hús elázik, a szezámmag pedig leesik róla. Ha túl forró, akkor megég, nem sül át. Pontosan e két állapot között kell tehát a húst sütni, vagyis közepesen forró olajban. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy néhány szem szezámmagot az olajba szórunk, és ha sülni kezd, akkor jó.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc + pihentetés
Egy adag (köret nélkül): 456 kcal • fehérje: 45,7 gramm • zsír: 28,9 gramm • szénhidrát: 3,2 gramm • rost: 4,4 gramm • koleszterin: 181 milligramm